Tapaa tiimimme

Johanna Lammi, Interim People Lead, Senior HR Advisor

Keskeinen työkokemus & koulutus:

  • KTM: markkinointi, yritysjuridiikka, sekä elintarvike-ekonomia. Joogaopettaja (250 h Villa Mandala), Mindfulness-ohjaaja, Center for Mindfulness (valmistuminen 2023)
  • 15 vuoden kokemus esihenkilötyöstä
  • 10 v + kokemusvuosia henkilöstöjohtamisesta kovan kasvun kansainvälisissä organisaatioissa ICT-, media- ja life science aloilla (mm. Analyse2: < 5 henkilön organisaatiosta skaalaus 120 henkilön kansainväliseen yritykseen ja investor-vaiheeseen. Blueprint Genetics: 80 henkilön organisaatiosta 130 henkilön organisaatioon ja exitiin & yritysoston jälkeiseen integraatiovaiheen). Katso tarkempi työhistoriani LinkedInistä.
  • HR-tiimien rekrytoinnit ja kehittäminen sekä henkilöstöjohtamisen käytänteiden ja prosessien rakentaminen alusta alkaen start-upeissa. Vastuu HR-johtajarekryistä interim-kauden aikana.
  • Johtamisen, HR-prosessien ja -käytänteiden sekä kulttuurin kehittäminen kansainvälisissä kasvuorganisaatioissa
  • Liiketoiminnan tarpeita palveleva HR-strategia, tavoitesuunnitelmat ja näiden operatiivinen toteutus
  • Kumppaniverkoston kilpailuttaminen, valinta ja johtaminen (mm. työterveyshuolto, palkkahallinto, henkilöstöedut, rekrytointikumppanit, vakuutukset) sekä Suomessa että ulkomailla
  • Vastuu ja kokemus usean maan henkilöstöjohtamisesta ja lokaaleista vaatimuksista Euroopassa ja USA:ssa. Toimiminen hyvin monikulttuurisessa ympäristössä, niin matriisi- kuin linjaorganisaatioissakin.
  • "Tulipalojen" sammuttelua kasvuorganisaatioissa ja järjestyksen tuomista kasvuorganisaation kaaokseen

Johanna on startup ja scaleup -maailmassa sekä kasvun asenteella omaavissa yrityksissä marinoitunut HR-ammattilainen, joka rakastaa organisaatioiden ja prosessien kehittämistä, HR-kokonaisuuden johtamista sekä hyvien johtamiskäytänteiden luomista. Kriisivaiheen tulipalojen sammuttelujen lisäksi Johanna haluaa myös sytyttää ihmiset ja yritykset liekkeihin hyödyntämällä moderneja HR-johtamisen käytänteitä sekä Mindfulnessin oppeja.

Johanna on HR-johtaja-, -konsultti- ja johtoryhmä-työskentelyn lisäksi johtanut myös 2-20 hengen asiantuntijatiimejä, työskennellyt tiiviisti yrityksen perustajien ja toimitusjohtajien kanssa erilaisten kasvukipujen yli sekä tehnyt tuotekehitystä ja markkinointia. Aloista tutuimmiksi ovat tulleet ICT (B-to-B, B-to-C, tuote- & projektiliiketoiminta), media sekä life science -toimialat. 

Johanna on myös tottunut sparraamaan esihenkilöitä ja johtoa johtajana kasvamisessa. Se johtamistyyli joka toimii alkuvaiheen start-upissa, ei toimi enää kovan kasvun skaalausvaiheessa. Konsulttina ja interim HR-johtajana, Johanna saa yleensä positiivista palautetta kyvystään olla läsnä, empaattisuudestaan sekä taidosta hahmottaa yrityksen henkilöstöjohtamisen tarpeet liiketoiminnan tavoitteita tukien ja saada asioita aikaiseksi.

Omat stressitasonsa Johanna sammuttaa joogalla, meditoinnilla, luonnossa liikkumisella, sekä terveellisellä ruoalla.

"The irony of entrepreneurial
leadership is that the very
behaviours and habit
patterns that lead to success
at one stage of growth
contribute to failure in the
next stage" 

- Leading at the speed of growth, Catlin & Matthews -